Стартира изложение за енергия, отпадъци и интелигентни градове в София

Снимка:

Наред с българските участници се представят решения и иновации от още 13 страни

15-та специализирана изложба за Югоизточна Европа за интелигетни градове, енергийна ефективност и управление на отпадъците отвори врати за посетителите в София в Интер Експо Център. По време на тридневната изложбена част са предвидени и конференции, съобщиха организаторите. Според тях бумът в разработването на технологии за възобновяема енергия и прецизно управление на отпадъците налага тяхното внедряване в бизнес средата и домакинствата с цел опазване на околната среда. Децентрализацията на пазара и растящата нужда от рентабилни и екологични решения събират на едно място производители и търговци, инвеститори и потребители. Наред с българските участници ще се представят решения и иновации от още 13 страни.

В обхвата на изложението за енергийна ефективност и възобновяема енергия се представят продуктови акценти и услуги в сферата на когенерация и газови турбини, отопление, вентилация и климатизация, електрически превозни средства, нискоенергийни къщи, системи за производство на био, геотермална, соларна, хидро и вятърна енергия, интелигентни решения за мобилност, паркинг системи, осветление, публична администрация, лабораторни изследвания за управление на качеството на въздуха, управление на отпадъците и рециклирането се акцентира на разделно събиране, транспортни средства, контейнери, палети, оборудване за третиране на отпадъците, депониране, компостиращи инсталации, рециклиращи машини и други.

Изложенията предлагат възможности за дистрибуция и нови инвестиции. Посетителите се запознават с предимствата от внедряване на иновации, които намират приложение в индустрията, селското стопанство, общини и домакинства. Изданието ще бъде място за представяне на продуктови презентации и делово договаряне. Наред с изложенията се провеждат конференции, на които се обсъждат политиките в обхванатите сектори.

Специални гости при откриването бяха заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и председателят на Българската стопанска камара Радосвет Радев.

Автор: Данаил Андреев

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.