1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стартират строителните дейности за водния цикъл на Козлодуй

Стартират строителните дейности за водния цикъл на Козлодуй

Снимка:

Церемонията ще се проведе на 30 ноември 2012 г. от 11.00 часа

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова и кметът на община Козлодуй Румен Маноев ще направят първа копка на строителните дейности по проекта за водния цикъл на Козлодуй. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и е на стойност 26,7 млн. лева. Церемонията ще се проведе на 30 ноември 2012 г., петък, от 11.00 часа, на територията на Козлодуй.

С изпълнението на проекта  около 12 хил. жители на град Козлодуй ще бъдат обслужвани от рехабилитираната и модернизирана инфраструктура за питейни води. В резултат от изграждането на над 10 км канализационна и над 9 км водопроводна мрежа ще се ограничат както загубите на вода, така и ще се подобрят битовите условия на живот. С изграждането на пречиствателна станция ще се преустанови заустването на отпадъчни води в река Дунав, което ще допринесе за чистотата в района.

По приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места” са договорени близо 3,649 млрд. лв. От тях са изплатени  над 423 млн. лв. В изпълнение са 129 проекта на стойност 3,489 млрд. лв.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.