1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Стопаните в Германия отново изкарват тракторите по улиците

Стопаните в Германия отново изкарват тракторите по улиците

Фермерите настояват за запазването на отговорно и устойчиво селско стопанство

Германските фермери отново излизат на протести в много градове. Основният митинг е пред централата на Федералната служба за околна среда в град Десау, където се очакват хиляди участници и стотици трактори.
 
Протести и демонстрации са планирани и в Дрезден, Хамбург, Майнц и Бон. В провинция Хесен акциите бяха отменени заради коронавируса. Там митингът трябваше да се състои в центъра на Висбаден, столицата на провинцията.
 
Фермерите настояват за запазването на отговорно и устойчиво селско стопанство, което да гарантира снабдяването на населението с качествени и безопасни храни местно производство. Според стопаните това трябва да залегне и като държавен приоритет в конституцията на Германия, в противен случай има опасност целият сектор постепенно да изчезне, задушен от евтините вносни храни.
 
Със своите акции стопаните искат да спрат новите ограничения за торене, наложени от правителството. Според тях наложените от Берлин мерки са в ущърб на германските фермери и намаляват тяхната конкурентоспособност спрямо европейската конкуренция.  
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.