1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Търсят се архивни снимки от Ботаническата градина в Балчик

Търсят се архивни снимки от Ботаническата градина в Балчик

Снимките ще се събират до края на месец май

Търсят се стари снимки от Ботаническата градина в Балчик, които показват как е изглеждало мястото преди години. Това съобщи за Дарик ръководителят на университетската градина Ина Манчева. Намерението е през юни фотосите да бъдат показани в изложба под наслов "Спомени от Ботаническата градина".

Идеята ни ще се осъществи, ако посетителите на градината пожелаят да изпратят стари архивни снимки от това място, подчерта  Манчева. Ботаниците разполагат с достатъчно снимков материал от последните години, затова призовават хората да изпращат архивни снимки от  50-те до 80-те години. Снимките ще се събират до края на месец май. Сканирани копия могат да се изпращат и на електронната поща на Ботаническата градина. Освен, че ще бъдат показани в изложба фотосите ще помогнат на ботаниците да възстановят максимално автентичния облик на парка.

Междувременно в Двореца вече "грейнаха килимите от пролетни цветя", отбеляза Манчева. Тази пролет посетителите на Двореца ще могат да видят 126 сорта лалета, сред които и няколко нови видове. За първи път са набавени луковици за кичесто розово лале, избрано за символ на борбата срещу рака на гърдата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.