1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тайната за дълъг живот в добро здраве: Яжте риба и пържени картофи

Тайната за дълъг живот в добро здраве: Яжте риба и пържени картофи

Съветът на британския столетник Харолд Фърт към околните е кратък: "Живейте семпло"

Тайната за дълъг живот в добро здраве е проста - яжте риба и пържени картофи, поне според британски столетник, пише в. "Дейли експрес". Ветеранът от войната Харолд Фърт от Лийдс вярва, че всекидневната закуска от риба, пържени картофи, грахова каша и хляб с масло му помага да е жизнен и с младежки дух, въпреки преклонната му възраст.

Столетникът живее в дом за стари хора в Лийдс и по думите на сина му се радва на "безупречно здраве" за човек на неговите години. Единственият проблем на Харолд Фърт е, че не чува добре.

Съветът на столетника към околните е кратък: "Живейте семпло". "Баща ми е типичен йоркширец - роден и израсъл в Лийдс, той не пропуска сутрин да прочете вестника си, както и да се наслади на любимите си риба и пържени картофи“, казва Греъм Фърт – синът на столетника, пише БТА.

"Паметта му е отлична - може да възпроизведе моменти от миналото си в детайл. За четене дори не са му необходими очила. Добрата си форма поддържа с всекидневно изкачване на стълбите без чужда помощ“, споделя Фърт.

"Тайната за брилянтното му здраве и дълголетието е следната - човек трябва да живее семпло, без излишна екстравагантност, да прави това, което му носи радост", категоричен е Фърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.