1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Техно парти причини смъртта на делфин в швейцарски увеселителен парк

Техно парти причини смъртта на делфин в швейцарски увеселителен парк

Според природозащитници силната музика може да е поразила имунната система на животното

Делфин в швейцарски увеселителен парк почина, след като на 50 метра от делфинариума, в който живеел, било организирано голямо техно парти, съобщи онлайн изданието The Local, цитирано от "Дневник". Случаят идва няколко седмици след предупрежденията на природозащитници, че силните шумове могат да причинят големи страдания на китообразните в делфинариума в град Липерсвил, в североизточната част на страната.

Осемгодишният Шадоу починал 20 дни след 16-часовото техно парти в съседство с парка "Кониленд", в който се намира делфинариумът. Според природозащитници силната музика може да е поразила имунната система на животното.

Преди партито две организации за защита на животните отправиха предупреждения за опасността от провеждането на толкова шумно събитие в близост до делфинариума. Те изразиха опасения, че силната музика ще причини голям стрес и страдание на животните.

Ветеринарната служба на кантона Тургау обаче реши, че няма причина партито да бъде забранено, като обясни, че сградата, в която то се организира, е построена по начин, който няма да позволи разпространението на шума в района. Освен това, според институцията нямало доказателства, че излагането на силен шум за няколко часа ще се отрази зле на здравето на делфините.

"Това е седмият делфин, който умира в "Кониленд" за последните три години", твърдят организациите за закрила на животните OceanCare и Swiss Protection for Animals. Според тях условията, в които се отглеждат делфините в парка, са недопустими.

Собствениците на парка са поръчали на делфина да бъде направена аутопсия, за да се установи точната причина за смъртта. Резултатите от нея се очакват след три или четири седмици.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.