1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. ТЕРАУЕТ И ТЕРАФУУД отново на „АГРА”

ТЕРАУЕТ И ТЕРАФУУД отново на „АГРА”

Продуктите са предназначени за влагозапасяване и за подхранване на земеделските култури

Сред традиционните участници на изложението в Пловдив е фирма „Ванко 97”. Тя е позната на много земеделски производители в България, първо, защото присъства на пазара вече 11-а година, и второ, защото предлага продукти, без които не може да се прави модерно и рентабилно земеделие.

Става въпрос за суперабсорбента ТЕРАУЕТ – познат от дълги години у нас, и за хуматните таблетки ТЕРАФУУД, които са на разположение на стопаните от 3 години. Те представляват 14 и 20- грамови кафяви таблетни пресовки. В съдържанието им са включени 3 или 5 г от абсорбиращите водата кристали и 11 или 15 г. натурални хумати. Така се решава въпросът с подхранващия ефект на суперабсорбента, както и създаването на възможност за внасяне в почвата след засаждане. При еднократно влагане в зоната на кореновата система и последващо поливане или дъждуване, в набъбналите гранули на TERAWET се задържат за 10 години хранителните съставки на TERAFOOD, като остават на разположение на растенията без да се отмиват. Запазва се екологичната чистота, защото добавената от хуматите органика е от природен тип и напълно съвместима с изискванията на биологичното земеделие. Съдържанието на Ca, Mg, K, Fe, Mn, Ph, N и др. макро- и микроелементи в усвоима форма, както и присъствието на чист хумус обуславя подхранващия ефект и сериозното ускоряване на растежните процеси.

Новият съчетан продукт се внася в коренообитаемия слой както при засаждане, така и впоследствие, когато се прояви недостиг на влага или хранителни вещества.След внасяне на таблетките, те се покриват с почвен слой, полага се посадъчният материал, затъпква се и тогава се полива обилно.


Тази елементарна технология води до драстично намаляване на разхода на вода и торове и носи преки икономически ползи.

Консултации за приложението на суперабсорбента ТЕРАУЕТ и на хуматните таблетки ТЕРАФУУД ще получите на щанда на фирма „Ванко 97” на „Агра”. Представителите на фирмата Ваня Коларова и Благовест Мальов ви очакват!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.