1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тестват нови "зелени" технологии в необитаем град в щата Ню Мексико

Тестват нови "зелени" технологии в необитаем град в щата Ню Мексико

Зад проекта стои световната фирма Pegasus Global Holdings

Необитаем център за тестване на зелени технологии и иновативни експерименти ще бъде изграден в щата Ню Мексико. На територията му ще се изпитват нови "зелени", безжични и трафик технологии в реална обстановка, но всичко ще бъде строго контролирано, пише greentech.bg.

Зад проекта стои световната фирма Pegasus Global Holdings. Компанията била вдъхновена от идеята да тества продукти на открито, извън лабораторията. И досега подобни идеи са реализирани, но благодарение на правителства. Новият проект е един от малкото, които са спонсорирани от частни предприятия. Според Pegasus, той ще бъде най-големият в световен мащаб.

Центърът ще наподобява среден по големина американски град от 35 000 (невидими) жители. Той ще включва около 20 квадратни мили със стари и нови търговски и жилищни сгради, както и предградия. Pegasus очаква, че ще са нужни 220 милиона за завършване на проекта.

Компанията ще даде под наем все още празната си площадка на различни организации, включително на военните, на нестопанските организации, на университетите, на частните компании и на федералните лаборатории. По този начин могат да се привлекат външни инвестиции.

Проектът ще даде възможност за контролирано тестване в обстановка, по-близка до тази в истинския живот, отколкото в лабораторията. Изследователите ще имат възможност да променят „настройките”, за да изпълнят успешно експериментите си. Така например, соларен предприемач ще може да инсталира термостати при различна температура в жилищата наблизо, за да изучава възможностите на техните звена за доставяне на енергия.

Щом отвори центърът би трябвало да създаде 350 работни места в Ню Мексико и около 3 500 в други части на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.