1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Тома Белев незаконно е бил председател на „Асоциация на парковете в България”

Тома Белев незаконно е бил председател на „Асоциация на парковете в България”

Снимка:

Според Национална асоциация „Българско Черноморие” той е упражнявал без легитимна власт правомощията на председател на Асоциацията

Прочутият "еколог" и "борец за законност" Тома Белев е заемал незаконно висок и възлов пост в продължение на цели 4 години. Той е упражнявал без легитимна власт правомощията на председател на "Асоциацията на парковете в България". Това става ясно от определение на ВАС, издадено на 04.06.2014г. Според висшите магистрати "Тома Белев е обявил себе си за председател на Управителния съвет и представляващ сдружение „Асоциация на парковете в България”. Определението на съда е по повод жалба внесена от Тома Белев в качеството му - според него, на председател на УС на „Асоциация на парковете в България” срещу решение на МОСВ от 2010г. Съдът в своите мотиви отхвърля твърденията на адвокат Свилен Овчаров, че Тома Белев може да представлява „Асоциация на парковете в България”. Самият адвокат Овчаров признава пред съда, че Асоциацията не е свиквала общо събрание от 2003 г. насам, а уставът постановява такова да се провежда на всеки 5 години.  Това се казва в прес съобщение на Национална асоциация „Българско Черноморие”.

На практика това означава, че всички документи, парафирани от Белев през последните 4 години в качеството му на шеф на Асоциацията би следвало да са незаконни. Интересно е какъв обем парични средства е разпределил той през периода 2008-2014 година като самопровъзгласил се председател на УС на „Асоциация на парковете в България” ?

Това не е първият скандал, в който се замесва Тома Белев. Припомняме, че в съдружие със Симеон Марин – участваха в групата „зелени” и срещу 7 млн. лв. с червен химикал разчертаха картата на България и тържествено обявиха НАТУРА 2000. Борецът срещу строителството Белев е единственият строител на брега на Поморийското езеро и първият строител на остров – проекти за няколко милиона. През 2013г. търговската фирма Екологичен център ЕООД, собственост на „Зелени Балкани”, чиито председател е пак Тома Белев, в състава на сдружение „Делфин”, бяха поканени да усвоят „само” 3,5 млн. лв. за броене на делфини.

Лесовъдът Тома Белев е записан като експерт по устройство на територия в „Сдружение за изследователски практики”. Това сдружение в периода на евроизборите само срещу 75 000 лв. обучаваше няколко партии в това число и ПП „Зелените” как трябва да се правят зелени закони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.