1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ученици от ОУ „Йордан Йовков“ във Варна отбелязаха Световния ден на водата

Ученици от ОУ „Йордан Йовков“ във Варна отбелязаха Световния ден на водата

Снимка:

Участниците в инициативата бяха наградени от РИОСВ – Варна

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“ участваха в тържество по повод Световния ден на водата – 22 март в ОУ „Йордан Йовков“.

Ученици от VІ клас, организирани в пет отбора се състезаваха на тема „Водата прекрасна и опасна“. Второкласниците взеха участие в урок-игра на тема „Защо трябва да пестим водата?“. Малките природолюбители научиха интересни факти за водата, влиянието на човека върху нея и мерките за опазването й.

Участниците в инициативата бяха наградени от РИОСВ – Варна с грамоти и подаръци за активно участие в отбелязването на Световния ден на водата.

Световният ден на водата е обявен от Общото събрание на ООН през 1993 г. Оттогава тази дата се отбелязва с инициативи по целия свят. Мотото на кампанията тази година „Природата за водата“ има за цел да представи потенциала на различни естествени природни решения за пречистване и/или повторна употреба на водата (напр. естествени или изкуствено създадени влажни зони), които могат да намерят приложение в политиките и добрите практики за управление на водния сектор.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.