1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Управата на Ботаническата градина в Балчик нарушава разпоредбите на Министерския съвет

Управата на Ботаническата градина в Балчик нарушава разпоредбите на Министерския съвет

За това алармира културният министър Вежди Рашидов

Управата на Ботаническата градина в Балчик нарушава разпоредбите на Министерския съвет. За това алармира културният министър Вежди Рашидов, пише inews.bg.

Ограничен е безплатният достъп на жителите на Балчик до градината, дори и когато става въпрос за преминаване оттам на път за работа.

Освен това системно се нарушава Решението на Министерския съвет за управлението на градината, като се контролира достъпът на служители, гости и контрагенти на културния институт "Културен център - "Двореца". Така е се възпрепятства точното, качественото и ползотворното осъществяване на дейността на културната институция и стопанисването и управлението на сградите, инфраструктурата и обектите.

В тази връзка културният министър е изпратил писмо до ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев с предложение за споразумение как да бъде управляван Държавния институт "Двореца" в Балчик, става ясно от прессъобщение на Министерството на културата.

"Една година след решението на правителството такова споразумение още не е постигнато поради липса на съгласие между страните", се казва още в съобщението.

Преди повече от година по време на заседание на Министерския съвет беше взето решение за подялба на Държавното предприятие "Двореца" в Балчик. За неговото управление спореха Министерството на културата и Софийския университет. В крайна сметка през миналия април правителството реши градината да стане владение на Софийския университет, а Двореца - на Министерството на културата.

Целия материал за Ботаническата градина в Балчик четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.