1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Утре ще преобладава слънчево време

Утре ще преобладава слънчево време

Вятърът в източните райони ще отслабне

През нощта облачността ще се разкъса и намалее. Утре ще преобладава слънчево време със сутрешни мъгли на места в низините и по поречията на реките. Над Западна България ще се появи висока облачност. Вятърът в източните райони ще отслабне. Минимални температури между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, максимални 11° - 16°. В София минимална 1°, максимална 14°. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до предимно слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури 11-13°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще преобладава слънчево време със слаб югозападен вятър. Максимална температура на 1200м височина около 13°, на 2000 м - около 8°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но остава по-високо от средното за ноември.

В сряда ще е предимно слънчево, в сутрешните часове на места в низините - мъгливо. Дневните температури ще достигат 12-17°. В четвъртък от североизток ще започне да нахлува студен въздух. Ще се заоблачи, на места слабо ще превали. Максималните температури ще са в широки граници: от 7-8° в североизточните райони, до 16-17 в югозападните. В петък ще е студено. Ще духа до умерен североизточен вятър. Облачността ще е значителна, но

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.