1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Увеличават се актовете за нарушения, съставени от Регионалното управление по горите – Бургас

Увеличават се актовете за нарушения, съставени от Регионалното управление по горите – Бургас

1150 акта са съставени на територията на Бургаска област за 10-месечния отчет от 1 януари до 31 октомври

1150 акта са съставени на територията на Бургаска област за 10-месечния отчет от 1 януари до 31 октомври от РУГ – Бургас. Това съобщи директорът на Регионалното управление по горите Румен Желев, предаде Агенция "Фокус". За същия период на миналата година те са били 960. „Имаме с около 200 акта повече, като увеличението е по Закона за лова и опазването на дивеча. За този Закон през годината са съставени 160 акта, а през миналата година за същия период са съставени само 10. Това са актове срещу нарушители, престъпили Закона за лова т.е. бракониери по отношение на лова, обстрел на кошути, сърни, елени и бременен дивеч”, каза Желев. 1150 акта са само съставените от подвижна горска стража - 4 екипа по двама човека, са съставили 240 акта.

„Ние сме оторизирани да съставяме актове по общо 6 закона – Закона за горите, Закона за лова и опазване на дивеча, Закона за рибарството и аквакултурите, Закона за защитените територии, Закона за биологичното разнообразие и Закона за лечебните растения”, разясни директорът на РУГ - Бургас. Почти всички актове са покрити с наказателни постановления.

Радваща тенденция е, че вече много често печелим делата в съда, което означава, че си върши работата, както трябва или по друг начин казано, събираме необходимите доказателства”, обясни Желев. „Не ни липсва нито воля, нито характер, нито пък сме се поддали на някакво отпускане. Ще запазим и опазим гората и дивеча, защото за нас това е кауза и призвание”, допълни той.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.