1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Благоевград откриха „Седмица на гората 2013 г.”

В Благоевград откриха „Седмица на гората 2013 г.”

Снимка:

Имаме голямото и важно задължение да опазим гората и да я съхраним, заяви в приветствието си министър Станков

Министърът на земеделието и храните  проф. Иван Станков откри „Седмица на  гората 2013 г.” в Благоевград. В приветствието си той каза, че имаме голямото и важно задължение да опазим гората и да я съхраним.

Министър Станков подчерта, че за новия програмен период  на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. Европа полага максимални грижи за по-доброто бъдеще на  нашите гори като посочи, че по Програмата за развитие на селските райони /2007-2013г./  при мярка 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите” има увеличение на подпомагането  от  50 на  65%.

Земеделският министър връчи  традиционните награди, които се раздават всяка година по време на "Седмицата на гората". Лесовъд на годината  е инж. Златка Азманова от Югоизточното държавно предприятие. Нейни подгласници са инж. Христо Янев от Държавно горско стопанство - Своге и инж. Олга Николова от Югозападното държавно предприятие. Наградата за цялостен лесовъдски принос получи инж. Драган Драганов,  зам.-директор на  Регионална дирекция по горите - Русе. Министър Станков награди и трима инспектори  с приза „Служител по контрола  и опазването на горските територии”. Това са Георги Атанасов от Изпълнителната  агенция по горите, Станимир Атанасов – РДГ- Пазарджик и инж. Костадин Лечов от РДГ-Благоевград.

Министър Станков благодари на  ръководствата на  6-те Държавни горски предприятия като и на Лесотехническия университет за това, което правят за  опазване горското  богатство на страната.

На откриването на „Седмицата на гората” присъства изпълняващият длъжността  изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.