1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В град Костандово е обявено бедствено положение заради липсата на вода

В град Костандово е обявено бедствено положение заради липсата на вода

Дебит на водата има, но тя не може да достигне до домовете на хората

В град Костандово е обявено бедствено положение заради липсата на вода. Това съобщи пред радио „Фокус” Емилия Еленкова, кмет на община Ракитово. То е обявено с моя заповед, тъй като вода до града достига, но в самия град тя се губи. Сега правим всичко необходимо с разрешение на Регионалната дирекция по горите и Областна администрация-Пазарджик да се прекара около 1 км водопровод, чрез който да се осигури допълнително количество вода в Костандово.

Дебит на водата има, но тя не може да достигне до домовете на хората. Възможно е водата да се губи и някъде вътре в самия град, тъй като в късните вечерни и ранните сутрешни часове на места в града има вода, каза също Еленкова. В тази връзка е издадена заповед, с която се забранява ползването на вода за миене на автомобили или поливане на градинки.

Осигуряваме питейна вода с водоноски в града, за да се справим с недостига. Проблемът с водопровода в град Костатндово не е нов, той е от около 20 години, но до сега не е имало толкова сухи и горещи дни и положението не е било толкова сериозно, каза също Еленкова. Тя уточни, че очаква до 15 дни да бъде монтиран допълнителния водопровод и ситуацията да се нормализира.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.