1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Карлово представят два нови еко проекта

В Карлово представят два нови еко проекта

Проектите ще бъдат осъществени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие

Експерти от дирекция “Национален парк Централен Балкан” представиха на пресконференция в Карлово два проекта, които ще бъдат осъществени с финансовата подкрепа на Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма “Околна среда”. Това съобщиха от пресцентъра на община Карлово.

Проектът “Опазване, поддържане и възстановяване на природни местообитания и местообитания на видове в Национален парк Централен Балкан” е част от програмата за контрол на ерозията от плана за управление на парка, която акцентира върху възстановяването на ерозирали терени. Дейността ще обхване общините Карлово, Троян, Тетевен, Сопот, Павел Баня и Априлци.

Вторият проект “Информационно обезпечаване и подобряване на посетителската инфраструктура в Национален парк Централен Балкан” има за цел да запази естественото състояние, целостта и единството на природните елементи и екологичните процеси в парка, чрез активно управление на посетителския поток. Общата стойност на проекта е 1 279 486 лв. Той включва рехабилитацията на осем туристически обекта. В община Карлово това са екопътека Бяла река, туристически маршрут Стара река и  Тарзанова пътека – маршрут хижа “Рай” – връх “Ботев”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.