1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В края на лятото пожарната обстановка в района на Гоце Делчев е усложнена

В края на лятото пожарната обстановка в района на Гоце Делчев е усложнена

От началото на месец юни до момента от местните огнеборци в Гоце Делчев са обслужени общо 80 произшествия

В края на лятото пожарната обстановка в района на Гоце Делчев е усложнена. Това каза началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Гоце Делчев Росен Сердарев, предаде радио “Фокус”. Обстановката е усложнена заради големите горещини и продължителното засушаване в района. Анализът на обстановката от началото на месец юни до момента показва, че от местните огнеборци в Гоце Делчев са обслужени общо 80 произшествия. В сравнение с миналата година има голямо увеличение, тъй като за същия период тогава обслужените произшествия са били 58.

В последния месец от РС „Пожарна безопасност и защита на населението” в Гоце Делчев има средно по две излизания на ден. Те са почти изцяло заради запалвания на сухи треви и храсти. „Искам да обърна внимание на хората да бъдат по-внимателни и отговорни към действията, които извършват в гората”, призова началникът Росен Сердарев. Той допълни, че в гората непрекъснато има туристи, които палят огън, както и хора, които берат гъби или са започнали да се снабдяват с дърва за огрев за зимния сезон.

„Нека бъдат по внимателни и с действията си да не предизвикват по-сериозни щети на горите”, апелира началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Гоце Делчев. Той допълни още, че съвсем скоро предстои провеждането на седмицата на пожарната безопасност. Тази година тя ще бъде във времето от 12 до 16 септември, като през тези дни е предвидено провеждането на демонстративно занятие на площада в Гоце Делчев, както и възможност за всички хора, които искат да разгледат местната Пожарна служба да я посетят и да се запознаят с техниката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.