1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В общините Годеч и Своге е обявено бедствено положение

В общините Годеч и Своге е обявено бедствено положение

Снежната покривка е 80 - 100 см

Бедствено положение е обявено в община Годеч и община Своге, съобщиха от администрацията на Софийска област. Снежната покривка в двете общини е 80 - 100 см.

Нарушено е електрозахранването в селата Дръмша, Дреново и Царичина в община Костинброд поради паднали дървета върху мрежата. Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредата. Частично прекъсване поради тежките метеорологични условия има в общините Своге (с. Реброво, Томпсън, Владо Тричков) и Костинброд (с. Чибаовци, Понор и Бучин проход), Драгоман. По информация от дежурния  по електроразпределение  на територията на община Годеч съществуват сериозни проблеми. Работи се от екипи по отстраняване на повредите.

В община Костинброд селата Понор, Чибаовци, Бучин проход и Градец са с режим на водата поради нисък дебит неповлиян от атмосферните условия. В община Драгоман няма достъп до с. Долно ново село. В община Годеч силно затруднен е достъпът до селата Гинци, Бракьовци, Губеш и Комщица. Снежната покривка е около 120 см.

В община Своге между селата Габровница и Еленов дол и между манастира Седемте престола и махала Медов дол не е почистено и няма достъп. В община Ихтиман не е почистен пътят до с. Мухово и между с. Вакарел и Поибрене. В община Етрополе силно затруднен е достъпът до с. Ямна, а махала Оселна е недостъпна.

До всички останали  населени места в Софийска област е осигурен достъп, като се доставят продукти от първа необходимост и медикаменти, но снежната покривка е между 25-50 см. Няма данни за нарушение движението на  автобусния транспорт, но в общините Своге, Годеч и Костенец е затруднен.

Кметовете на общините са създали организация за провеждане на неотложни аварийно спасителни работи съгласно плановете за спасителни дейности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.