1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Пловдив започва 67-мия Международен технически панаир

В Пловдив започва 67-мия Международен технически панаир

Специално внимание ще бъде отделено на проблемите на околната среда

Новостите в транспорта, строителството, енергетиката, селското стопанство, машиностроенето и информационните технологии са акцентите на започващия днес Международен технически панаир в Пловдив, съобщиха организаторите. Тази година общото между всички представени сектори е напредъкът в "зелените" технологии.

По предварителна информация в изложението ще участват 884 директни изложители и 590 представени фирми от 44 държави. От тях 244 фирми ще се представят за първи път, като по-голяма част от новите изложители са чуждестранни. Други 108 компании се завръщат след краткотрайно прекъсване заради кризата.

Покритите изложбени площи, които са наети за панаира, са се увеличили с 23 на сто спрямо миналата година, уточняват организаторите. Специално внимание ще бъде отделено на проблемите на околната среда. В рамките на изложението ще бъдат обсъдени проблемите с качеството на въздуха в 30 града, възможностите за въвеждане на по-чисто отопление и по-чист транспорт.

Тази година страна - партньор на панаира, е Русия. "Нейното присъствие е много авторитетно и много важно за българския бизнес", подчертава изпълнителният директор на изложението Богомил Бонев. Българско-руският опит в модерните технологии и продукти ще бъде показан днес по време на форум за иновации.

Посетителите ще могат да се запознаят с последните технологични постижения на щандовете на десетте международни изложби: "Акватех" (за управление на водите), "Аутотех" (за транспорт и автосервизно оборудване), "Елтех" (за електроника и електротехника), "Енеко" (за енергетика и екология), "Инфотех" (за информационни технологии), "Машиностроене", "Стройтех" (за строителни материали, машини и технологии), "Химия", "Интермин експо" (за минна индустрия) и "Автомобилен салон Пловдив".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.