1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В София изграждат инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF отпадък

В София изграждат инсталация за комбинирано производство на енергия с оползотворяване на RDF отпадък

Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.“

С приблизително 180 млн. лева ще бъде финансирано изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF отпадък.

Правителството даде съгласието си Управляващият орган на Оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.“ да подпише договор със Столична община в партньорство с „Топлофикация София“ ЕАД за изграждане на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF отпадък.
Проектът се финансира от оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г.“, като общата му стойност е приблизително 370 милиона лева, а отпуснатите безвъзмездно средства са приблизително 180 милиона лева.
С приетото решение става възможно стартиране на дейностите по изграждането на инсталация за оползотворяване на RDF отпадък, образуван от работата на инсталацията за механично биологично третиране (МБТ) на битовите отпадъци на Столична община преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия.

Целта на проекта е да се осигури оползотворяването на образуваната в инсталацията за МБТ на Столична община RDF фракция, с което ще се осигури цялост и устойчивост на управлението на битовите отпадъци на Столична община.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.