1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В столичния зоопарк гостуват шест пингвини дженто

В столичния зоопарк гостуват шест пингвини дженто

Животните са на възраст от 6 до 10 месеца

Шест пингвини дженто – четири женски и два мъжки, гостуват в столичния зоопарк, съобщи за агенция „Фокус” директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов.

Животните са пристигнали в 15.30 часа вчера със специален чартърен полет от английски зоопарк. Пингвините са на възраст от 6 до 10 месеца и са с височина между 60 и 80 см.

Пингвините дженто са третият по големина вид пингвини след кралските и императорските. Задължително условие за отглеждането им са ниските температури. Хранят се с херингоподобна риба, за България това е меджит.

По думите на д-р Иван Иванов, животните са се аклиматизирали много бързо и веднага са тръгнали към басейна. „Но в инструкциите, които получихме се казва да не ги къпем веднага, да се държат 24 часа затворени, след което да ги нахраним и да ги пуснем да се къпят”, обясни директорът. Най-голямото изискване за отглеждането на пингвините дженто е да няма никакъв чужд предмет в клетките, защото този вид пингвини са много любопитни и поглъщат всичко, което попадне пред тях и има опасност от неприятни инциденти.

Шестте животни ще гостуват на столичния зоопарк два месеца, след което на тяхно място ще пристигнат други осем, а след тях нови десет.

От днес, 15 януари, красивите животни могат да бъдат видени в столичния зоопарк, който ще е отворен за посетители от 9.30 до 18.30 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.