1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Търговище се проведе инициативата „Моят зелен град"

В Търговище се проведе инициативата „Моят зелен град"

Целта на организаторите е да направят съпричастни към опазването на околната среда все по-голям брой хора

Повече от 100 доброволци се включиха в най-мащабното издание на екологичната и образователна инициатива "Моят зелен град", която се проведе за първи път в Търговище, предаде Дарик.

Официалният старт на събитието беше даден от заместник-кмета на община Търговище Димитрина Петкова и директора на завода на Кока-Кола ХБК България в града Колю Йорданов. Те откриха новопостроената детска площадка в парк „Роден кът" и се включиха в засаждането на дръвчета в парка. "Съвместната работа ни дава възможността отново да направим този парк емблематичен за града ни - едно прекрасно кътче за отдих на нашите граждани" - каза г-жа Петкова.

Специално за децата бяха организирани уроци на открито, в които те имаха възможност да научат любопитни факти за биоразнообразието в района, както и какви са ползите за природата от разделното събиране и рециклиране на отпадъците. А най-малките участници в инциативата „Моят зелен град" се забавляваха с удоволствие на нововпостроената детска площадка.

Инициативата „Моят зелен град" се организира за четвърта поредна година, като за първи път тя излезе от рамките на София. Основната цел на инициативата е опазване на природата в големия град с фокус опазване на водното богатство и биоразнообразието и намаляване на емисиите въглероден диоксид. Целта на организаторите е да направят съпричастни към опазването на околната среда все по-голям брой хора и дадат пример как всеки от нас трябва да спре да я замърсява.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.