1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Вече детайлна 5 дневна прогноза за времето

Вече детайлна 5 дневна прогноза за времето

Услугата – на www.bayercropscience.bg

 

От месец юни посетителите на сайта www.bayercropscience.bg на Байер КропСайанс ще имат достъп до детайлна 5 дневна прогноза за времето, която се обновява на всеки четири часа и покрива територията на цялата страна. България е една от първите четири държави, заедно с Германия, Англия и Португалия, в които този проект стартира. Предимството на предоставяната прогноза е, че дава информация не само за температурата, но и за скоростта на вятъра, очакваните валежи, относителната влажност, както и за много показатели важни за земеделските производители като състояние, температура и възможност от замръзване на почвата, потенциал за изпарение на влага и евентуална роса.

За по-голяма точност, прогнозата за времето се представя само чрез въвеждане на пощенски код или име на населеното място. Прогнозата за другите държави се представя като името на населеното място се изписва на латиница.

По този начин Байер цели земеделците и партньорите да могат да се осведомят за времето, както и да получат бъдещата прогноза за над 5300 населени места на територията на България. Това е изключително важно от гледна точка на планирането на агротехническите мероприятия, по-доброто извеждане на растително-защитните дейности и по-добра информираност с цел опазване на културите и развитието на бизнеса.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.