1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето ще е облачно, в западните райони и хладно

Времето ще е облачно, в западните райони и хладно

Максимални температури - между 15 и 20°

Времето у нас днес ще е облачно, в западните райони и хладно. Причина за това е, че страната ни ще бъде под влияние на средиземноморски циклон, съобщават дежурните синоптици на НИМХ при БАН, цитирани от агенция КРОСС.

Валежите ще обхванат цялата страна, най-късно североизточните райони. Значителни количества се очакват на места в Западна България. Краткотрайни, но интензивни и с гръмотевици ще са валежите в отделни райони на Източна България. Има условия и за локални градушки. Вятърът от изток постепенно ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури - между 15 и 20°, на места в източните райони до 22-23°. В София - около 15°.

Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Облачно и мъгливо ще е времето над планините. Ще вали дъжд, по високите планински върхове на Западна България - сняг. Значителни ще са валежите на места в Рило-Родопската област, където ще има и гръмотевици. Силният и бурен югоизточен вятър постепенно ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна. На места ще превали и прегърми. Ще духа умерен източен, вечерта вече юг-югоизточен вятър. Максимални температури - между 16 и 21°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с тенденция на усилване по носовете.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.