1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето ще остане топло за сезона до средата на седмицата, предстоят застудяване и снеговалежи

Времето ще остане топло за сезона до средата на седмицата, предстоят застудяване и снеговалежи

Температурите през уикенда ще бъдат около нула градуса

Времето ще остане топло за сезона до средата на седмицата, след което предстоят застудяване и снеговалежи. Температурите през уикенда ще бъдат около нула градуса.

Утре ще е топло, с дневни температури от 10 до 15 градуса. Привечер облачността от запад ще се увеличава и на места в крайните северозападни и западни райони е възможно да превали слаб дъжд.

През нощта срещу сряда са възможни слаби превалявания и във вътрешността на страната. Дневните температури в сряда ще са малко по-ниски - от 8 до 13 градуса, като в югоизточните райони може пак да достигнат до 15 градуса.

В четвъртък от югозапад към страната ни ще приближава средиземноморски циклонален вихър. Облачността ще се увеличава. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса, но ще остане по-топло от обичайното за месеца. След обяд ще започнат превалявания, които ще обхванат цялата страна. Ще вали дъжд, само в местата с надморска височина над 1200-1400 метра - мокър сняг и сняг.

В петък синоптичната обстановка ще продължи да се усложнява. От Централна и Северна Европа към северозападната част на Балканите ще прониква студен въздух и в петък през деня температурите ще бъдат от 2-3 градуса в северозападните райони на страната до 13-15 в крайните югоизточни. Преваляванията ще са слаби, по-значителни над североизточните райони, предимно от дъжд.

В събота и неделя ще бъде облачно и по-студено, с температури от около нула градуса в северозападните райони до 5-8 в крайните югозападни и по Черноморието. Преваляванията, повече като количество през първия ден, ще са предимно от сняг, освен над крайните източни и южни райони.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.