1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето ще се задържи слънчево и ясно над по-голямата част от страната

Времето ще се задържи слънчево и ясно над по-голямата част от страната

Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса

След временното намаление на облачността в най-източните райони, още през нощта от североизток отново ще се увеличава, но в по-голямата част от страната ще се задържи ясно.

Минималните температури сутринта ще са между -3 и 2 градуса, в най-източните райони - до 6-8, в София - до -2 градуса. През утрешния ден с по-значителна облачност ще бъде над Източна България, временни увеличения ще има и в Дунавската равнина и Западна Тракия.

В останалата част от страната ще остане предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб, но по Черноморието ще се появи до умерен североизточен вятър, като ще прониква малко по-хладен въздух.

Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса, в София - около 12 градуса. Облачността по Черноморието ще бъде значителна, но без валежи. Ще се появи до умерен североизточен вятър. Максимални температури: около 12 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е слабо - 2-3 бала.

Със съществуващата температурна инверсия в сутрешните часове по високите части на планините ще бъде по-топло, отколкото на много места в низините. През деня в повечето места ще бъде предимно слънчево. Главно над Източна Стара планина и Източните Родопи облачността ще се увеличи. Вятърът от север ще се усили до 10-13 м/сек.

Дневна температура на 1200 м в западната част от страната ще е около 8 градуса, но в по-източните райони ще се понижи с 3-4 градуса, на 2000 м - около 6 градуса. Още в четвъртък над по-голямата част от страната отново ще се установи слънчево време, което ще се запази и в петък; само над източните райони ще се задържа значителна ниска облачност. В низините сутрин ще има мъгла или ниска облачност и ще бъде студено. Вятърът ще отслабне, в петък постепенно ще се ориентира от югозапад и дневните температури слабо ще се повишат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.