1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Второ денонощие пътят Разград - Кубрат е под вода

Второ денонощие пътят Разград - Кубрат е под вода

Патрули на КАТ охраняват опасните участъци

Затвореният в понеделник заради непроходимост път Кубрат – Разград продължава да е забранен за движение, съобщиха от ОД на МВР в Разград. В този участък още има залята от вода настилка и много опасни дупки по отводнилите се вече шосета.

Патрули на КАТ охраняват опасните участъци в този район и отбиват автомобилния трафик по обходни маршрути. Причина за това станаха проливните дъждове в Североизточна България, които наводниха шосетата в Разградско разрушиха и пътната инфраструктура. Още не са ясни щетите от стихията. Аварийни екипи са отводнявали мазета и сутерени на повече от 30 жилищни сгради в региона. Не е направен и преглед на разрушенията по пътищата, защото по тях още има наводнени участъци.

Деветчленна комисия започва този следобед оценка на щетите в Главиница, съобщи за Радио "Шумен" кметът Хюсеин Хамди. Резултатите ще станат ясни утре. 54 домакинства са засегнати от проливните дъждове и наводненията, но обстановката се нормализира.

"До 4 през нощта се отводняваше, а от тази сутрин къщите и дворовете се дезинфекцират", каза още Хамди. Главиница се намира в най-ниската зона на региона и местният канал не е успял да поеме огромния воден обем след падналите валежи. "Няма поражения по инфраструктурата, затруднена беше работата само на пречиствателната станция за отпадни води, но още снощи проблемът беше отстранен", допълни Хюсеин Хамди.

Доброволци от БЧК ще осигурят храни и постелъчен материал за нуждаещите се, допълни кметът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.