1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Вятърни турбини заместват АЕЦ в Германия

Вятърни турбини заместват АЕЦ в Германия

В момента страната е спряла осем от 17-те си ядрени централи след аварията в японската АЕЦ "Фукушима"

Представители на германския сектор за производството на вятърни турбини заявиха в Хановер, че с лекота могат да заместят продукцията на атомните реактори, предаде ДПА.

В момента Германия е спряла осем от 17-те си ядрени централи след аварията в японската АЕЦ "Фукушима" и официални представители в Берлин обявиха, че започналият тримесечен преглед вероятно ще доведе до по-скорошно пълно закриване на ядрените мощности в страната. На Хановерския панаир представител на Федералната федерация по вятърна енергия обяви, че компаниите, които влизат в нея, могат да построят вятърни турбини за две - три години, за да заместят мощностите, които произвеждат сега неработещите осем АЕЦ-а.

Президентът на федерацията по вятърна енергия Херман Алберс допълни, че ще поиска да се промени подходът на южните райони на Германия, където еколозите оказват съпротива срещу строежа на язориви и турбини по върховете на хълмовете. Досега повечето вятърни турбини се строяха основно в северните равнинни райони или в офшорните морски зони, отбелязва ДПА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.