1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Йорданка Фандъкова ще участва в дискусия, посветена на проблемите с безстопанствените кучета

Йорданка Фандъкова ще участва в дискусия, посветена на проблемите с безстопанствените кучета

Снимка:

Срещата е инициирана от столичния кмет и в нея ще вземат участие международни експерти

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще участва днес в международна работна среща на тема: „Прилагане на устойчиви практики за овладяване популацията на безстопанствени кучета на Столична община”, съобщават от пресцентъра от общината.

Срещата е инициирана от столичния кмет и в нея ще вземат участие международните експерти Робърт Смит-президент на НПО „SOS Dogs, Ани Моран-президент на НПО „Colonel Аngels”, общински съветници, представители на НПО и експерти от Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните.

По време на първия панел ще бъдат представени резултати от преброяване на популацията, наличната база приюти и кастрационни центрове, нормативната база и кампании и мерки за намаляване на популацията. През втория панел на работната група ще се представят добри европейски практики и опит и решения приложими за проблема на територията на Столичната община. Целта на дискусиите е обмяна на опит, планиране на бъдещо сътрудничество и съвместна работа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.