1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За пореден път през последните три месеца Видин потъна в боклуци

За пореден път през последните три месеца Видин потъна в боклуци

От общината уточняват, че пари за дейностите по почистване няма, защото сметките й са запорирани

За пореден път през последните три месеца Видин потъна в боклуци, съобщи БНР. Причината за това е, че общината не плаща за почистването, обясни управителят на фирмата концесионер Красимир Попов. "Без да сме виновни, това е положението. Чакаме заплати, няма пари за гориво, невъзможно е да работим така", обясни Красимир Попов. Той съобщи, че заплати на 135-те служители на фирмата не са изплащани от месец март, става дума за стотици хиляди левове.

Преди малко повече от седмица от местната управа са превели сума, която е била за гориво на машините, в началото на тази седмица отново има преведена сума, така че няколко машини са започнали събирането на боклука от града, но Попов не се ангажира да каже дали всички квартали и населени места ще могат да бъдат почистени.

От общината уточняват, че пари за дейностите по почистване няма, защото сметките й са запорирани. Всички постъпления в кметската хазна отивали за погасяване на стари дългове на общината. Наскоро кметът Румен Видов (ГЕРБ) съобщи, че задълженията на общината са около 5 млн. лв. В същото време кметството трябва да събере около 4 млн. лв. дългове от некоректни фирми с непогасени задължения от данък сгради, такса смет и налозите за МПС.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.