1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заместник-министър Тома Белев ще открие юбилейна научна конференция по повод 30 години от обявяването на Национален парк „Рила”

Заместник-министър Тома Белев ще открие юбилейна научна конференция по повод 30 години от обявяването на Национален парк „Рила”

Ще бъдат представени изследвания в тематичните направления Биологично разнообразие в Национален парк „Рила“, Управление на климатичните промени, Екологичен мониторинг, Устойчив туризъм, Културно наследство, Екологично образование за Национален парк Рила

Събитието е на 3 юни 2022 г., петък от 10:30 часа в зала „22 септември“ на община Благоевград.

Конференцията се провежда под патронажа на заместник министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов под мотото „30 години Национален парк Рила - предизвикателство за идните поколения“.

Заместник-министър Белев ще приветства участниците при откриването на форума заедно с кмета на община Благоевград Илко Стоянов, народния представител Цветелина Симеонова-Заркин, член на Комисията по околната среда и водите и директора на Дирекция „Национален парк Рила“ Владимир Милушев. Поканени са народни представители и представители на държавната, регионална и местната власт, неправителствени организации, образователни, научни и културни институции, медии.

Ще бъдат представени изследвания в тематичните направления Биологично разнообразие в Национален парк „Рила“, Управление на климатичните промени, Екологичен мониторинг, Устойчив туризъм, Културно наследство, Екологично образование за Национален парк „Рила“. В рамките на форума е планирана и постерна сесия.

Юбилейната научна конференцията ще завърши с дискусия на тема „Управление на екосистемите в района на Седемте Рилски езера“.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.