1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна гласуването за победител в конкурса „Дърво с корен 2011"

Започна гласуването за победител в конкурса „Дърво с корен 2011"

52 са получените номинации

Започна гласуването за победител в конкурса „Дърво с корен 2011", организиран от Фондация „ЕкоОбщност". Той ще бъде избран измежду десетте финалисти, които журито на конкурса определи след прегледа на всички 52 получени номинации и ще представи България в международния конкурс „Европейско дърво на годината 2012".

Гласуването ще продължи до 31 октомври 2011 г., като последната седмица броят гласове, подадени за финалистите, ще бъде скрит. Победителят в конкурса ще стане известен през ноември 2011 г. Тогава ще бъдат обявени и победителите в допълнителните категории „Дърво с бъдеще" и „Млад природолюбител", избрани от журито на конкурса.

Гласуването е достъпно на адрес: http://www.bepf-bg.org/page/ ФИНАЛИСТИ-2011/106.html

Конкурсът „Дърво с корен" се провежда от Фондация „ЕкоОбщност" за втора поредна година в България. Миналата година победител стана 600-годишният чинар в с. Гърмен, Благоевградско, който впоследствие се класира на второ място в „Европейско дърво на годината 2011" след липата от с. Леличени, Румъния. Номиниралата победителя, 17-годишната Мария Софтова от с. Гърмен беше наградена на специална церемония в Брюксел през май тази година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.