1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва "Дунавското турне" на природозащитната организация WWF

Започва "Дунавското турне" на природозащитната организация WWF

То ще премине през общо седем български града в Северна България и ще продължи 14 дни

От София започва "Дунавското турне" на природозащитната организация WWF. То ще премине през общо седем български града в Северна България и ще продължи 14 дни. От днес до 08 октомври "Дунавското турне" ще може да се види в определените по график градове между 10 и 17 часа. Началото му ще бъде отбелязано в градинката на "Св. Седмочисленици" в София, а в сряда - в столичния Бизнес парк.

"Дунавското турне" ще обиколи София и шест града в Северна България в следващите две седмици. Това са Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Свищов, Белене. Турнето се провежда за първи път, като освен България ще обхване Унгария и Румъния. Ще се случва през следващата година и половина в рамките на региона.

Идеята е по време на това "Дунавско турне" хората да научат нещо повече за богатствата, които река Дунав притежава, за опасностите, пред които тя е изправена. Като това ще стане под формата на игри, под формата на различни интересни съоръжения, които ще бъдат превозвани със специален автомобил. Хората съвсем интерактивно ще успеят да разберат нещо повече за най-дългата и най-международната река в Европа, обясни Константин Иванов от екоорганизацията.

Хората ще могат да научат нещо повече за застрашени редки видове по река Дунав като пеликана, морския орел, малкия корморан, както и всеки ще може да научи нещо повече за инициативата на WWF в България, свързан с опасването на тези видове, как всеки един човек може да осинови един от тези редки животински видове, за които WWE работи в Дунавския регион".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.