1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва изграждането на пречиствателна станция в Силистра

Започва изграждането на пречиствателна станция в Силистра

Проектът е на стойност над 72 милиона лева, осигурени по Оперативна програма "Околна среда"

Днес 19 август 2014 г. от 11.00 ч. в зелената площ на кръстовището на улиците “Седми септември“ и „Дръстър“ в гр. Силистра ще бъде направена официално първа копка по Проект „Изграждане на Районна пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Силистра и доизграждане на канализационна мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа на град Силистра“, изпълняван по договор № DIR – 51011116-CO59 по ОП “Околна среда“ 2007-2013.

Публичната церемония ще даде старта на доизграждане на канализационна мрежа и частична реконструкция на водопроводната мрежа на град Силистра.

Проектът е на стойност над 72 милиона лева, осигурени по Оперативната програма "Околна среда", съфинансирането от общината е в размер на 3% от стойността, а срокът за изпълнение е 27 месеца.

Съоръжението ще бъде в полза на 46 хиляди жители в Силистра и близките села Айдемир и Калипетрово. С изграждането му ще се предотврати вливането в река Дунав на около 200 тона азот и фосфор годишно от обработваемите земи по поречието на реката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.