1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва националното почистване на парк "Пирин"

Започва националното почистване на парк "Пирин"

Организатор е екологичното сдружение "За Земята"

До 5 август ще се проведе националното почистване на Национален парк "Пирин", организирано от екологично сдружение "За Земята". Навършват се десет години от провеждането на първото почистване на защитената територия по идея на екоактивистите.

В резултат на кампанията от 1999 г. насам са събрани, свалени и извозени 49 т отпадъци от най-закътаните и труднодостъпни места на националните паркове, съобщиха от сдружението. В общо 11-те акции за почистване, организирани до момента, са се включили над 1000 души от цяла България, както и много чужденци. При почистването са обхванати над две трети от популярните туристически дестинации и хижи в националните паркове на България.

В тазгодишната акция за почистване се очакват приблизително 100 участници на различна възраст и от различни части на страната. Основният лагер, който ще бъде изцяло палатков, ще бъде разположен в близост до хижа "Демяница".

Освен амбициозния работен план, включващ районите на Тевно езеро, Василашки, Газейски, Валявишки и Бъндеришки циркус и езерата Тодорините очи, лагерът за почистване ще бъде съпроводен от много музика на открито и различни информационни събития.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.