1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва седмица на екологичните филми в София

Започва седмица на екологичните филми в София

В програмата ще участват филми от четирите континента засягащи измененията в климата и глобалното затопляне

Седмица на екологичните филми започва в София броени дни преди международната конференция на ООН в Копенхаген за климата, на която трябва да се изработи нов ефективен договор за намаляване на парниковите емисии до 2020 г.

Oт 30 ноември до 6 декември в Чешкия център ще бъдат показани наградените филми от 5-ия Международен екологичен фестивал "Зелена вълна - 21 век", състоял се през юли в Копривщица. Прожекциите са от 17.30 до 20 ч., а входът е безплатен. Организаторите от фондация "Европейски екологичен фестивал" осъществяват кинопанорамата в партньорство с Чешкия културен център и сдружението "За Земята".   

В програмата влизат филми от четири континента за измененията в климата и глобалното затопляне. Те разказват за преработката и унищожаването на битовите отпадъци, постиженията на най-новите екотехнологии, действията на природозащитните организации за опазване на биологичното разнообразие, влиянието на човека върху природата и опазването на културното и природното наследство.

Публиката ще може да се срещне с авторите на филмите от водещи световни и български медии, независими продуцентски къщи и неправителствени организации, както и с членовете на международното жури на фестивала "Зелена вълна - 21 век". Зрителите ще имат възможност да се включат и в дискусии за ролята на държавите, неправителствените организации и отделния човек в борбата с климатичните промени.

През седмицата на екологичните филми ще бъде открита също фотоизложба "Гората, каквато не я познаваме" на международната природозащитна организация WWF в България. Ще има премиера и книгата албум "Земя на водите - образи от Амазония" на живеещия в Бразилия български фотограф Румен Койнов.

Цялата програма на фестивала можете да видите тук

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.