1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва строеж на ваканционно селище в Еленския балкан

Започва строеж на ваканционно селище в Еленския балкан

Ливанецът Жозеф Хаббаз има намерение да вложи сериозни инвестиции за развитие на екотуризма в района

"Монте Паоло" ще се казва най-новото ваканционно селище в Еленския балкан, чието строителство предстои да започне в близките дни. Автор на проекта е ливанецът Жозеф Хаббаз, който има намерение да вложи сериозни инвестиции за развитие в района на една нова тенденция, комбинираща лукс и ценности - луксозен екотуризъм. Хаббаз е от 20 години в България и основният му бизнес е туризмът, в Берковица открива ферма за фазани и развива ловен туризъм.

Интересът на Жозеф Хаббаз към Еленския балкан е отскоро, а намеренията му са да привлече и други инвеститори в този край за луксозен екотуризъм. След две години проучвания на масовия туризъм у нас попада на най-доброто място за своя проект поради характеристиките на района, които съвпадат с тези на най-добрите международни курорти.

Ваканционното селище вече има строително разрешение и амбициите са да бъде готово за експлоатация следващата година. То включва 4 вили, разположени в красива градина с дървета, храсти, сезонни цветя, потоци и езера. Зелени места, пътеки, водопади, перголи, беседки, места за барбекюта, открити камини и огнени ями са част от разнообразието за посетителите.

Архитектурата на къщите е съобразена с типичния еленски стил. Туристите ще могат да видят откъде идва храната в менюто им. Затова ще се направи зеленчукова градина и ферма, а ландшафтът предлага ароматни билки, които могат сами да си наберат. За строителството на ваканционното селище ще се ангажират местни фирми. За да не се разбие съществуващият път от тежките машини, ще направят обходен маршрут до обекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.