1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заседание на Съвета на министрите на околната среда

Заседание на Съвета на министрите на околната среда

Министър Нона Караджова с мандат от правителството да представи позицията на България

Министър Нона Караджова ще вземе участие в заседанието Съвета на министрите по околна среда, което се провежда в Люксембург, водено от ротационния председател на Европейския съюз - Швеция. В рамките на заседанието се очаква да бъдат приети заключения на Съвета за формиране на обща позиция на ЕС за участие в 15-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, която ще се проведе в периода 7-18 декември 2009 година в Копенхаген.

В дневния ред е предвидено министрите по околна среда на 27 страни - членки на ЕС, да проведат политически дебат относно проектите на законодателни актове на Общността - директива относно отпадъците от електрическо и електронно оборудване и директива относно ограничението на употребата на определени опасни вещества в електрическото и електронното оборудване.

Позицията на Република България по горепосочените въпроси беше одобрена от Министерски съвет на 19 октомври т.г. С решението си МС ще даде мандат на министъра на околната среда и водите Нона Караджова да представи позицията на страната на заседанието на Съвета на министрите по околна среда на Европейския съюз.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.