1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Земетресение с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер край Шабла

Земетресение с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер край Шабла

Няма данни за пострадали хора и разрушения

Земетресение е регистрирано в 22:49 часа снощи в района на Шабла. Трусът е бил с магнитуд около 4 по скалата на Рихтер и е усетен слабо във всички общини на област Добрич, а също и в Девня, Провадия и Вълчидол, област Варна.

Според Европейския сеизмологичен център епицентърът е бил на около 65 км от Варна, на 22 км от Каварна и на 6 км от Шабла. По последни данни на центъра трусът е бил с магнитут 4,4 по скалата на Рихтер и с дълбочина от 20 км.

Земетресението е усетено най-силно в Шабла. В интервю за предаването „Дарик кафе" кметът на Шабла Красимир Кръстев заяви, че до този момент няма данни за пострадали хора и разрушения след труса. Не е имало паника сред населението. Някои от хората са излезли по улиците, но тъй като не е имало вторични трусове, са се прибрали по домовете си.

Сформирана е работна група и е започнал оглед на общинските сгради в Шабла, съобщи още Красимир Кръстев. До момента не са констатирани щети. При предишното силно земетресение в този район от 5 август 2009 година най-силно бяха засегнати читалището и църквата в града.

"Парите от междуведомствената комисия бяха забавени и едва преди няколко месеца е приключил ремонтът на последната засегната сграда - тази на читалището", добави Кръстев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.