1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. Атидже Алиева-Вели: Стратегическият план е жив организъм

Атидже Алиева-Вели: Стратегическият план е жив организъм

Той ще търпи промени в хода на програмния период, обясни евродепутатът

 

Стратегическите планове на отделните държави членки няма да се запазят константни до края на програмния период. Те ще се променят в съответствие с новите законодателни актове, които ще бъдат приети на ниво Брюксел.

Планът за биологично производство ще бъде включен на по-късен етап в стратегическите планове. Той включва 23 мерки и обхваща цялата верига – от производителя до крайния потребител. Докладчик по тази инициатива е евродепутатът от групата Обнови Европа Атидже Алиева-Вели.

„Много често дебатът е дали биологичното производство е най-добрият път за развитие. Като докладчик по тази тема, търся и ще търся баланс. Да, биологичното производство за България е възможност и ние имаме потенциал в тази посока, особено при малките земеделци. Но конвенционалното производство също има своето място. Затова ще работим за балансирани и работещи предложения“.

В стратегическите планове предстои да бъде включен и Пакета "Подготвени за 55", обясни още Атидже Алиева-Вели.

„Стратегическият план е жив организъм, който ще търпи промени. По пакета „Подготвени за 55“ предстои в 14 законодателни акта да бъдат разписани конкретни цели към отделните държави във връзка със Зеления пакт“

Преди двата документа да бъдат облечени в европейски законодателни актове, е добре да бъдат подробно обсъдени на национално ниво, съветва евродепутатът. Атидже Вели беше участник в уебинар, посветен на новата ОСП, организиран от Бюрото на Европейския парламент у нас.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.