1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. България и още шест държави настояват за бързо приемане на основните законодателни актове за ОСП

България и още шест държави настояват за бързо приемане на основните законодателни актове за ОСП

В хода на подготовката на националните Стратегически планове е необходимо приемането на вторично законодателство

 

В съвместно писмо министрите на земеделието на България, Хърватия, Румъния и страните от Вишеградската четворка (Чешката република, Унгария, Словашката република и Полша) призовават Европейският парламент да свика пленарно заседание възможно най-скоро за приемане на трите основни законодателни актове свързани с новата Обща селскостопанска политика. Писмото е адресирано до председателя на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Норберт Линс.

В документа, министрите оценяват приноса на Европейския парламент за постигането на предварителното политическо споразумение по реформата на Общата селскостопанска политика още през месец юни тази година. Те изразяват своята убеденост, че е направена важна стъпка към един по-конкурентоспособен и устойчив европейски земеделски сектор.

В хода на подготовката на националните Стратегически планове е необходимо приемането на вторично законодателство – актове за изпълнение и делегирани актове, освен на основните регламенти и тяхната публикация в Официален вестник на ЕК.

„Вярваме, че Европейският парламент, Европейската комисия и Съветът на ЕС имат обща политическа отговорност към европейските фермери“, посочват в заключение министрите в писмото.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.