1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. Уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.

Уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.

Събитието ще се проведе в платформата Zoom

 

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България организира на уебинар на тема „Селскостопанската политика на ЕС след 2023 г.“, който ще се проведе онлайн на 21 януари 2022 г., петък, от 11:00 до 12:30 ч

Целта на събитието е да представи промените, заложени в приетия пакет за законодателни реформи на общата селскостопанска политика (ОСП). Ще бъдат разяснени  екологичните и социалните цели на новата политика, как тя ще подкрепя малките и средните стопанства и младите земеделски стопани, как ще функционира постоянният резерв за кризи и как ще се гарантира прозрачност на отпусканите помощи и спазване на трудовото законодателство в европейското селско стопанство. Ще се стремим да отговорим на въпроси за следващите стъпки по националния стратегически план, таваните на директните плащания, подхода към чувствителните сектори и други. Предвидено е събитието да започне с панелна дискусия между участниците и да продължи с отговори на въпроси от публиката.

В уебинара ще вземат участие Атидже Алиева-Вели (Обнови Европа), член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони (AGRI) на Европейския парламент, Снежана Благоева, пълномощен министър, Специален комитет по селско стопанство, Постоянно представителство на Република България в Брюксел и Момчил Неков, заместник-министър на земеделието. Модератор на дискусията ще бъде Николай Вълканов, управител на Фондация „Интелиагро“.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom на български език.

Броят на участниците в Zoom е ограничен. Необходима е регистрация до 20 януари 2022 г. на: http://epfacebook.eu/q4Yk.

Тук можете да намерите програмата на събитието.

Уебинарът ще бъде излъчван на живо на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България.

Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с код #CAP23. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.