1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. Земеделският министър коментира Стратегическия план за ОСП

Земеделският министър коментира Стратегическия план за ОСП

Връчиха приза „Агробизнесмен на България“

 

„Намираме се в много важен момент за българското и европейското земеделие.“ Това заяви служебният земеделски министър проф. д-р Христо Бозуков по време на церемонията по връчването на приза „Агробизнесмен на България“.

„Бъдещата ОСП си е поставила за задача да реши редица проблеми. Отговорите им се коренят в предизвикателството да направим една обща селскостопанска политика, която да бъде по-екологична, по-специална и иновативна. Това може да се постигне със Стратегическия план на нашата страна. В МЗХГ се работи усилено. По Втория стълб все още се очакват някои законодателни пакети, които трябва да бъдат представени от ЕК, за да можем да ги включим в плана. В тази връзка сме си поставили изискванията към ЕК да действа по-оперативно в тази носока, да приемат готовите неща от нас, да ги разглеждат, да ги връщат за бележки и същевременно да ни изпращат своите изисквания, за да можем  оперативно да работим. И други стани членки от ЕС изразиха опасения, че с това темпо като нищо можем да отложим Стратегическическите планове дори за пролетта“, обясни земеделският министър.

„Агробизнесмен на България“ стана Венелин Делгянски със семейна ферма в Раковски. Стопанството се занимава със зърнопроизводство.

ab
ab

Подробностите може да видите в Централната емисия новини на Агро ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.