1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Франс Тимерманс няма да оттегля предложенията за реформи

Франс Тимерманс няма да оттегля предложенията за реформи

С изказванията си в средата на миналия месец той предизвика сериозно напрежение в Европарламента и сред земеделските министри

 

Заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс няма да оттегля предложенията за реформиране на Общата селскостопанска политика. Това стана ясно по време на виртуална среща между комисаря и представители на фермерските организации Копа и Коджека.
 
В свое изказване Тимерманс увери, че Комисията няма намерение да оттегли законодателните предложения за промените в ОСП. "В момента сме в триалог с Европейския парламент и Съвета на министрите. Там има достатъчно възможности за постигане на компромис на базата на идеите, които са на масата за преговори", каза комисарят.
 
С изказванията си в средата на миналия месец той предизвика сериозно напрежение в Европарламента и сред земеделските министри. Тогава той заплаши, че ще оттегли предложенията, защото не му се струват достатъчно амбициозни по отношение на екологията и опазването на климата. Малко преди това другите два законодателни органа в Европейския съюз тъкмо бяха одобрили постигнатите компромиси и се готвеха за предстоящия триалог с Комисията.
 
Припомняме, че още тогава германският земеделски министър Юлия Кльокнер осъди позицията на Тимерманс и го призова да покаже нужния респект пред демократично взетите решения в Парламента и Аграрния съвет.
При срещата с комисаря представителите на Копа и Коджека поискаха Тимерманс да спази обещанието си и да представи оценка за последствията от Зелената сделка и стратегията "От фермата до вилицата". 
 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.