1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са публикувани онлайн

Уведомителните писма за агроекологичните плащания за кампания 2017 вече са публикувани онлайн

Електронизацията на системите осигурява бърза и сигурна комуникация с бенефициентите

 

Уведомителните писма за извършените плащания по мярка 214 „Агроекологични плащания“ от ПРСР 2007-2013 за кампания 2017 вече са публикувани в системата за електронни услуги (СЕУ) - https://seu.dfz.bg.

Земеделските стопани, регистрирани в системата, имат достъп до публикуваните писма от личният си профил. До там се стига от основното меню „Администрация“ – секция ”Справки” - поле „Кореспонденция“. При изтеглянето на уведомителното писмо, то се счита за връчено, като от следващият ден, започва да тече 14-дневен срок, в който при несъгласие, бенефициентите на ДФЗ могат да обжалват писмата по реда на чл.81 и чл.133, ал.1 от АПК.

Бенефициентите, които все още нямат активиран достъп (регистрация) в СЕУ на ДФЗ, могат да получат уведомителните си писма в областната дирекция на фонда по адрес на регистрация (за ЮЛ и ЕТ) или постоянен адрес (за ФЛ).

Чрез дигитализация на системите си ДФЗ в рамките на 2 месеца навакса двугодишното забавяне в предоставянето на хартиен носител на уведомителните писма. Електронизацията на системите осигурява бърза и сигурна комуникация с бенефициентите.

Припомняме, че кандидатите по схемите и мерките на директните плащания, ще получават вече онлайн уведомителните си писма за извършените оторизации и преведени средства от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция. Писмата се публикуват в Системата за електронни услуги (СЕУ), която е позиционирана на официалната интернет страница на фонда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.