1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Заместник-министър Георги Събев: Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план

Заместник-министър Георги Събев: Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план

Биопроизводителите посочиха, че за да расте този вид земеделие, трябва да имат сигурност

 

Биологичното производство ще получи целенасочена подкрепа чрез Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. Това каза заместник-министърът на земеделието Георги Събев, който се включи в отбелязването на Европейския ден на биологичното земеделие 2022 г. Тази година празникът бе организиран в преработвателната база на „Хармоника“ в софийското село Мало Бучино с участието и на други биопроизводители, като събитието бе открито и за граждани.

Заместник-министър Събев призова биологичните производители да не забравят различните възможности, които им предоставят Стратегическият план и Националният план за възстановяване и устойчивост.

„Предвиден е сериозен ресурс, чрез който може да бъде закупена техника и да се развива щадящо за климата биопроизводство“, отбеляза аграрният заместник-министър. Той запозна стопаните с продължаващия диалог с Европейската комисия (ЕК) по отношение на Стратегическия план.

Биопроизводителите посочиха, че за да расте този вид земеделие, трябва да имат сигурност.

„Ние сме заедно с Вас, защото е важно да получаваме обратна връзка и така да развиваме политиките си“, коментира аграрният заместник-министър.

В заключение Георги Събев поздрави организаторите и изтъкна, че българските фермери трябва да показват на обществото какво работят и как това се отразява на околната среда.

 

cap-septemvri

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.