1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 1 тон и 600 кг салами - под възбрана от РВМС-Бургас

1 тон и 600 кг салами - под възбрана от РВМС-Бургас

От 21 юни до момента извършените от ветеринарните инспектори проверки са общо 787

1 тон и 600 кг салами са под възбрана от Регионалната ветеринарномедицинска служба (РВМС) в Бургас и са насочени за унищожаване на екарисаж. Причина за предприетите действия, от страна на ветеринарната служба, е несъответствието на етикетите върху продуктите и палетите с търговски документи, съобщи директорът на РВМС-Бургас д-р Димитър Германов.

Това се е случило по време на проверките на службата през трите летни месеца - от 30 август до 16 септември. В същия период под възбрана са и 913 кг сурово-сушен месен продукт -прошуто, за който обаче впоследствие е подадена необходимата документация и възбраната е била вдигната.

От 21 юни до момента извършените от ветеринарните инспектори проверки на млекопреработвателни предприятия, складове за търговия на едро и дребно, хипер- и супермаркети са общо 787. Съставени са девет броя актове, единият от които е на млекопреработвателно предприятие поради некоректна етикетировка на продуктите.
От 1 юни до 16 септември са извършени още 1244 проверки на обекти – хипер-и супермаркети, търговия на дребно, специализирани магазини, обекти за обществено хранене.

Близо 984 кг хранителни продукти от животински произход, предмет на незаконна търговия в Бургаско, са възбранени и насочени за унищожаване. Става въпрос за мляко и риба и рибни продукти, продавали се на открито и без съответните документи. При констатирането на тези нарушения се налагат и парични санкции в размер от 150 до 1 500 лева в зависимост от тежестта на нарушението.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.