1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. 20 млн. лева ще бъдат инвестирани в покупки на земеделска земя

20 млн. лева ще бъдат инвестирани в покупки на земеделска земя

Целта на ЕЛАНА Фонд за земеделска земя е дългосрочно поскъпване на акциите на дружеството в резултат на увеличаване на стойността на закупената земеделска земя.

 

20 млн. лева ще бъдат инвестирани в покупки на земеделска земя. Поради големия инвеститорски интерес ЕЛАНА Фонд за земеделска земя увеличава капитала си с нови 17 млн. лева. При първото публично предлагане, акции за 2 млн. лева бяха изкупени за един ден. Очаква се предлагането на акции да стартира около 19 септември, след което ще тече 1-месечна процедура, в рамките на която всеки желаещ български гражданин или фирма ще могат да запишат акции от фонда.

Очаква се сериозен интерес от чуждестранни инвеститори към акции на фонда, инвестиращ в земеделска земя, поради законовите ограничения за директна покупка на земя в България. Набраните средства ще бъдат използвани единствено и само за закупуване на обработваема земеделска земя, която в последствие ще бъде окрупнявана и отдавана под аренда.

Целта на ЕЛАНА Фонд за земеделска земя е дългосрочно поскъпване на акциите на дружеството в резултат на увеличаване на стойността на закупената земеделска земя. Прогнозните очаквания са след седем години (колкото е и срокът за съществуване на Фонда) инвестицията във фонда да донесе на своите акционери обща доходност за периода около 500%./focus-news.net

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.