1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Актуалните контракти при пшеницата изгубиха 3,25 евро от стойността си

Актуалните контракти при пшеницата изгубиха 3,25 евро от стойността си

Снимка:

Доклад на американския департамент по земеделие доведе до загуби за основните култури, търгувани на големите борси

Излизането на актуалния доклад на американския департамент по земеделие (USDA) доведе до загуби за основните култури, търгувани на големите борси. Това пише порталът agrarheute.com. Актуалните контракти при пшеницата изгубиха 3,25 евро от стойността си и затвориха при цена от 205,75 евро за тон.

Подобен спад имаха и котировките с по-късен срок на доставка. Януарската царевица изгуби 2,50 евро и се продаваше при цена от 177,00 евро за тон. Най-голям спад имаха котировките при рапицата. Маслодайният компонент се понижи с 6,50 евро до 365,25 евро за тон, пише agrotv.bg.

Под натиск в Чикаго остана основно търговията с пшеница заради положителните корекции в глобалната реколта. Тази със срок на доставка през декември се понижи с 9,50 цента до 629,50 цента, като късните контракти поевтиняха още повече. Царевицата се продаваше при цена от 427,50 цента за бушел, което е спад с 1,00 цента за деня, а соята се понижи с 5,50 цента до 1338,25 цента за бушел. Анализаторите очакват положителен старт на търговията в Париж днес.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.