1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Американските месопроизводители са оптимисти за бъдещите продажби на телешко

Американските месопроизводители са оптимисти за бъдещите продажби на телешко

САЩ ще разрешат вноса на добитък от Канада

 

Представители на National Beef Packing Co. LLP, една от най-големите асоциации на производители на телешко месо в САЩ, казаха, че са оптимистично настроени за бъдещето на американското производство, което се надяват, че то ще успее да възвърне позициите си след страха от болестта "луда крава". Те се позоваха на информацията за скорошното отваряне на японския пазар за американско телешко месо и обещанието на президента Буш от миналата седмица, че ще разреши отново вноса на отгледан в Канада едър добитък.

През октомври американското министерство на земеделието обяви, че се е споразумяло с японските си колеги за отварянето японския пазар за американско месо през следващата пролет или лято. Детайли от срещата не бяха разкрити, но се смята, че Япония ще разреши вноса само на телешко месо от говеда на възраст най-много 20 месеца.

След разговори с канадското правителство миналата седмица, Джордж Буш обеща, че ще работи за ускоряването на процеса по вдигане на забраната за внос на канадски едър добитък. Според него новите правила за вноса могат да бъдат подготвени до началото на следващата година.

Това съобщиха от ECON.BG за AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.